Jordi Sebastià: “No integrar la diversitat és un gran error per part d’Europa i ara estem pagant les conseqüències”

L’Eurodiputat de Compromís – Primavera Europea, Jordi Sebastià ha volgut analitzar el clima que es viu en la populosa comuna de Molenbeek, Brussel·les, on s’ha desplaçat amb una delegació del Grup ALE – Verds. Aquest barri de la capital belga va ser tristament posat en el mapa després dels atemptats de París del passat mes de Novembre, assenyalant aquesta localització com el niu i font de captació dels integrants d’Estat Islàmic, comportant a l’estigmatització dels seus habitants.

Sebastiá s’ha reunit, amb la resta de la delegació, amb diferents associacions de dones, joves i treballadors socials especialitzats a lluitar contra la radicalització. Ací ha pogut comprovar de primera mà com aquests col·lectius lluiten contra la radicalització dels joves i la poderosa influència dels reclutadors. Aquest fort arrelament que poden sentir per Estat Islàmic, lluny d’obeir a factors religiosos, atén a causes econòmiques. La població juvenil està turmentada per una alta taxa d’atur, superior al 40%, segons han informat els experts de la zona. Aquest fet unit a la poderosa propaganda converteix als joves en un blanc fàcil.

“Casos com el de Molenbeek són un gran exemple que no integrar la diversitat és un gran error per part d’Europa, del qual ara estem pagant les conseqüències”, afirma Jordi Sebastià. Per a l’Eurodiputat de Compromís – Primavera Europea esta visita ha servit “per a conèixer un barri que no és un niu de terroristes com se’ns ha presentat i on moltes organitzacions populars lluiten per a integrar a la gent i cobrir un paper que l’Estat no ha sabut fer”, conclou Sebastià.

Jordi Sebastià és membre de la Delegació per a les relacions amb els països del Magrib i la Unió del Magrib Àrab en l’Europarlament.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *