Jordi Sebastià promociona a Brussel·les la candidatura de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat

L’Eurodiputat de Compromís, Jordi Sebastià i la directora general de relacions amb la UE, Regina Laguna, han mantingut una reunió amb la responsable de Relacions Internacionals de l’Ajuntament de Brussel·les, Ruth Briz, per a presentar al consistori, les Falles de València, les quals en 2016 aspiren a convertir-se en Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

En la carpeta Sebastià ha proposat, a iniciativa de Pere Fuset, regidor de cultura festiva i portaveu de l’Ajuntament de València, la possibilitat de realitzar una plantà en el centre de la capital comunitària, acompanyada d’una mostra de la gastronomia valenciana, cercaviles i música de les nostres bandes.

L’objectiu, en aquest cas, és doble. D’una banda es vol sumar un suport important per a promocionar la candidatura valenciana en la capital d’Europa, mentre que, d’altra banda, es vol tendir la mà al poble de Brussel·les amb un acte cultural i festiu que servisca per a recuperar l’esperit multicultural i alegre que sempre ha caracteritzat a Brussel·les, apagat pels llastimosos atemptats de fa unes setmanes.

“Ens trobem davant una oportunitat normalitzar la situació de Brussel·les, una població que segueix colpejada després dels atemptats. D’igual manera, és un suport estratègic i seria una estampa meravellosa poder tenir un monument faller en una plaça Patrimoni de la Humanitat com la Grand Plau de Brussel·les”, ha afirmat Jordi Sebastià.

Una vegada establit el primer contacte, ara són les administracions municipals les que han de començar les negociacions per a escollir la forma més adequada de promoció de les Falles. De fet, l’Ajuntament de València està fent una intensa campanya per promocionar la candidatura valenciana per a convertir-se en Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO, la qual presentarà els resultats al novembre d’enguany.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *