La Comissió Europea manifesta la seua intenció d’incloure el caqui entre els productes amb dret a ajudes europees a causa del vet rus

La Comissió d’Agricultura del Parlament Europeu va celebrar ahir una reunió per a tractar de trobar noves formules davant la crisi del sector per, entre altres coses, el vet rus als productes comunitaris. En aquest marc i com és habitual des que esclatara el conflicte amb Rússia, l’Eurodiputat de Compromís – Primavera Europea, Jordi Sebastià, va insistir en la pregunta sobre les ajudes als productors de caquis valencians, obtenint, aquesta vegada, una resposta positiva del president de la Comissió, Joost Korte.

Així doncs, la Comissió Europea va mostrar la seua intenció d’incloure al caqui dins dels productes que tindran dret a les ajudes pel vet rus. Una extraordinària notícia per a un sector del que viuen pendents centenars de famílies i que provocarà un efecte psicològic en els mercats que pot evitar una nova caiguda dels preus.

La inclusió del caqui valencià dins dels quals rebran ajudes pel vet rus es tracta d’una notícia per la qual s’arrepleguen els fruits d’un treball que va començar fa uns mesos, quan el propi Sebastià, al costat de l’alcaldessa de Carlet (en representació dels edils de la comarca), María Josep Ortega i el president de la Denominació d’Origen Kaki Ribera del Xúquer, Cirilo Arnandis, van visitar el Parlament Europeu per a conscienciar als membres de la Comissió de la importància d’incloure aquest producte entre els perceptors de les ajudes, ja que “decisions polítiques no devien afectar el treball dels productors”.

“La nostra lluita té hui una resposta positiva”, explica Jordi Sebastià. “Hem estat lluitant granada_mollarcom un martell piló des de fa mesos fins que hem arrancat aquesta resposta positiva. Ara les nostres reivindicacions van a seguir igual de fortes, però en aquest cas, perquè la magrana mollar, també afectada pel vet rus, siga inclosa com a perceptora d’ajudes”, conclou.

Per la seua banda, María Josep Ortega, s’ha mostrat “molt satisfeta” per que aquesta reivindicació haja arribat a bon port. “En la comarca tots els alcaldes ens unim per a portar aquesta reivindicació a Europa i hem aconseguit tenir la força suficient per a aconseguir-ho amb l’ajuda del nostre eurodiputat. Han pesat molt que el 40% de les famílies de poblacions com Carlet visquen del sector”.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *