Jordi Sebastià: “Estarem vigilants per a que la normativa europea, en matèria de plagues, es complisca”

L’eurodiputat de Compromís- Primavera Europea, Jordi Sebastià, ha rebut resposta per part de la Comissió Europea, a la pregunta de les mesures que estan prenent-se per part de la UE per evitar l’entrada de plagues en partides de cítrics provinents de països extra-comunitaris.

Segons Sebastià, “la Comissió deixa clar que s’exigeixen certificats fitosanitaris, amb identificació específica dels productes (cítrics) que entran, a més es realitzan inspeccions per garantir que els cítrics estan lliures de plagues, amb les seues corresponents auditories a les inspeccions d’importació. Tot i això, coneixem per boca de les diferents organitzacions agràries que hi han partides afectades pel xancre o per taca negra”.

“Sabem de la fermesa de la normativa comunitària en matèria d’importacions, però la vigilància ha de ser del mateix nivell en els diferents ports d’entrada de la UE, ja que sembla que en alguns llocs d’accés, és més laxa”, ha raonat l’eurodiputat de Compromís.

Sebastià ha finalitzat demanant, “els requisits d’importació de cítrics per a països com Brasil o Sud-Àfrica són més restrictius i exigents, però altres mercats poden ser potencialment perillosos, per tant, anar a inspeccions en els llocs d’orige podria ser una bona mesura per garantir millor la protecció contra l’entrada de possibles plagues”.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *