Jordi Sebastià acosta Europa a la Plana Baixa i arreplega les demandes de veïnes i veïns

El Portaveu de Compromís en el Parlament Europeu, Jordi Sebastià, ha recorregut la comarca de la Plana Baixa, en una jornada en la qual s’ha reunit amb els productors locals. L’objectiu, acostar les polítiques que s’estan realitzant a Europa i que tant afecten al camp valencià, però al mateix temps, arreplegar les demandes de les veïnes i veïns per a treballar-les a Brussel·les.

Sebastià ha visitat les localitats de Nules, Borriana i Xilxes. En el cas de les dues primeres poblacions ha realitzat xarrades destinades als productors agrícoles en les quals ha explicat l’actual política agrària europea i, en particular, un cas que afecta molt a la comarca, com el tractat amb Sud-àfrica. Un acord que, com ha recordat el portaveu europeu de Compromís, “es pot parar en el parlament espanyol, però pel que sembla no hi ha interès del partit del govern en què açò es produïsca”.

Durant la seua intervenció, Sebastià va agrair el treball que s’està fent des de la consellería i especialment amb la consellera, Elena Cebrián, però al mateix temps va recordar la “deixadesa de la ministra García Tejerina, que no xafa el Parlament Europeu per a defensar als nostres productors, però si que ho fa al Marroc, defensant un acord que pretén premiar al país africà generant una situació de competència deslleial enfront d’Europa en produir en el Sàhara ocupat, utilitzant productes prohibits en la UE i amb mà d’obra infantil”.

La xarrada que tancava la jornada, s’ha realitzat en el Cercle Fruiter de Borriana davant un nombrosíssim públic, interessat a conèixer de primera mà el treball realitzat en la Comissió d’Agricultura del Parlament Europeu. Sebastià ha pogut arreplegar les impressions i peticions dels productors de primera mà, portant-se treball al Parlament Europeu, al mateix temps que informació valuosa per a poder treballar en defensa del camp valencià.

Visita a Xilxes

La primera part de la visita, va transcórrer a Xilxes. El portaveu europarlamentari va poder comprovar de primera mà l’estat d’abandó en el qual es troba el camp en el terme de la localitat de la Plana Baixa. Un abandó produït per un projecte faraònic de l’anterior govern del Partit Popular que planejava un PAI que ha acabat per arruïnar la zona i abandonar un espai fèrtil de cultiu.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *