Compromís exigeix la dimissió de l’ex president del PP valencià, Pedro Agramunt, per una nova implicació en assumptes tèrbols amb Síria

Compromís ha exigit la immediata dimissió del senador per València i President del Consell d’Europa, Pedro Agramunt. La portaveu adjunta de Compromís en Les Corts, Mònica Àlvaro i el portaveu de la coalició en el Parlament Europeu, Jordi Sebastià, han fet una crida conjunta perquè l’ex president dels populars valencians no continue ni un moment més, esguitant amb les seues implicacions en assumptes tèrbols, a les valencianes i valencians.

Aquesta exigència parteix de la recent informació del seu viatge semi secret en qualitat de senador a Síria per a entrevistar-se amb Al Asad, sense que aparentment ni el Senat ni la càmera de representants europeus foren coneixedors d’aquest fet. El propi Agramunt, qui va viatjar al costat de membres del govern rus, no ha encertat a explicar els motius del seu viatge. Una vegada més l’obscurantisme queda patent en l’activitat de l’ex president dels populars valencians el nom del qual segueix vinculat al cas de corrupció amb Azerbaidjan conegut com la “diplomàcia del caviar”.

En aquest sentit, la portaveu adjunta de Compromís en Les Corts, Mònica Àlvaro s’ha mostrat contundent, “exigint la dimissió” dels seus càrrecs de representativitat als quals ha sigut designat pel Partit Popular. “L’últim que ens esperàvem ja d’aquest senyor és que ara recolze al president sirià, un dels màxims responsables de la major catàstrofe migratòria de la història de la humanitat”.

Per la seua banda, des del Parlament Europeu, el portaveu de Compromís, Jordi Sebastià, torna a denunciar els actes tèrbols i poc ètics de l’actual president de l’Assemblea parlamentaria del Consell d’Europa. “Pedro Agramunt torna a demostrar que no té qualitat moral per a representar-nos en les institucions europees. Des del PP, que ho ha designat per a ser President de l’Assemblea del Consell d’Europa, haurien d’actuar amb contundència si no dimiteix del seu càrrec de representativitat”.

El nom de Pedro Agramunt es va vincular per primera vegada amb assumptes tèrbols en el cas de la diplomàcia del caviar. La seua participació en el European Stability Initiative (ESI) des d’on, va ocultar les actuacions contra els drets humans del govern de Azerbaidjan, contravenint tots els informes d’organismes internacionals i presumptament rebent una suculenta comissió per açò.

Així doncs, el cas de la seua sospitosa reunió amb el president sirià és el súmmum. “Un senador que deixa a un costat la defensa dels drets humans per interessos que es nega a desvetlar no ha de representar-nos més en cap institució”, conclouen des de Compromís.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *