Compromís demanarà l’empar d’Europa per al tancament del projecte Castor després dels informes negatius del MIT

L’informe encarregat pel govern d’Espanya als experts del prestigiós Massachusetts Institute of Technology (MIT) demostra que la plataforma de gas Castor representa un perill i recomana el seu tancament. Igualment, segons indiquen les conclusió de l’informe del MIT, la gran falla d’Amposta es va moure en 2013 com a conseqüència del primer ompliment de combustible de la nova planta.

El portaveu de Compromís en el Parlament Europeu, Jordi Sebastià, ha insistit que aquesta instal·lació és un risc per als ciutadans així com per al nostre entorn. “Els informes del MIT avalen les nostres peticions i fan necessari iniciar el procés de desmantellament, amb totes les garanties de seguretat necessàries, per a açò creiem necessari una implicació de les institucions europees, donada la magnitud del problema i la singularitat del mateix”, afirma el portaveu europeu de Compromís.

Sabem de les pressions que es couen en la llotja del Bernabéu, però aquest informe hauria de servir perquè el Govern de Rajoy abandonara definitivament projectes com el fracking”, explica Sebastià.

Des de Compromís recordem que ja en el seu moment sol·licitem més informació sobre aquest problema atès que també va afectar al nord de Castelló i que ara, segons l’informe podia propiciar sismes de fins a 6,8 graus. Europa s’ha d’implicar en aquests projectes que atempten contra la seguretat dels ciutadans i del seu entorn. No es poden sonsentir que pressions i interessos personals posen en perill el benestar de milers de persones.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *