Compromís-Primavera Europea aconsegueix l’ajornament de l’elecció del Comissari de Canvi Climàtic

El diputat de Compromís-Primavera Europea, Jordi Sebastià, juntament amb els diputats del seu Eurogrup han d’aconseguit que es postpose la decisió de designació de Cañete per al càrrec de Comissari de Canvi Climàtic. Des de Primavera Europea han denunciat que l’ex ministre espanyol va realitzar canvis en la seua declaració d’interessos just abans de la audiència d’ahir celebrada a l’Europarlament.

Per a Sebastià, “no pot haver-hi una decisió final fins que no hi haja un pronunciament de la Comissió d’Assumptes Jurídics tal s’ha demanat”. D’altra banda, Pimavera Europea (ALE-VERDS) ha demanat que les recomanacions que s’enviaran a Juncker es voten en les comissions de Medi ambient i Energia, que són les que ja van examinar a Cañete, i no els coordinadors dels grups que ja s’han runit i no han aplegat a cap acord.

Per al diputat de Compromís-Primavera Europea, Jordi Sebastià, “encara que l’ajornament no és garantia, no deixa de ser una bona notícia que les crítiques i la informació que hem aportat hagen fet repensar la candidatura de Cañete”- i ha afegit-” perquè no hem d’oblidar que el conflicte d’interessos del que se li acusava per les seues vinculacions familiars amb empreses petrolíferes es va resoldre d’una forma un poc ambigua i la seua compareixença només va convèncer als seus companys d’eurogrup”.

Per a Sebastià, que va participar en els actes de protesta hores abans de l’examen de Cañete, el candidat espanyol a comissari de Canvi Climàtic, “té una evident manca de solvència per a portar una cartera que gestiona la política energètica quan és membre d’un partit que va ser l’artífex del decret de les renovables a Espanya i que va condemnar a tot un sector i va ofegar les expectatives d’un futur medi ambiental més sostenible”.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *