La curiosa paradoxa de les subvencions europees a la tauromàquia

Avui hem votat els pressupostos de la Unió Europea per al 2015, i s’ha donat una estranya paradoxa. La nostra esmena per eliminar les subvencions als bous de lídia -destinats a morir torturats en una plaça- ha tingut majoria de vots, 323 a favor i 309 en contra (amb 58 abstencions), però per aprovar una esmena en qüestions pressupostàries necessites la majoria absoluta de tot el parlament, és a dir: 376.

De manera que hem guanyat, però… no ha servit de res.

I la cosa encara s’ha complicat més, perquè després del pressupost s’ha votat l'”informe del pressupost”, un document polític que acompanya el pressupost i on la nostra esmena sí ha sigut aprovada, amb 341 vots a favor, 294 en contra i 45 abstencions -perquè ací no cal la majoria absolouta-.

De manera que el pressupost comtempla ajudes per a criar bous que seran torturats, mentre l’informe que l’acompanya diu que s’han d’eliminar… Curiosa burocràcia europea!

La part positiva és que resulta evident que cada vegada hi ha més consciència a Europa sobre la necessitat ètica de deixar de subvencionar espectacles de sang i dolor.

Arxivat en: Blog

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *