Jordi Sebastià denuncia l’incompliment del govern valencià de la directiva europea sobre l’ús d’amiant

L’Eurodiputat de Compromís-Primavera Europea, Jordi Sebastià, ha presentat una pregunta parlamentària per posar en coneixement de la comissió europea l’incompliment de la directiva sobre l’ús d’amiant en edificis públics per part del govern valencià i saber quines mesures s’hi aplicaran per fer-la complir.

La Unió Europea va aprovar el 1999 la prohibició de l’ús de l’amiant a partir de l’1 de gener de 2005 pels Estats membre a causa que aquest material és considerat substància altament perillosa, nociva per a la salut i cancerígena.

A través de la Directiva 83/477/CEE, la Comissió va establir que els països membres de la UE havien de realitzar un inventari dels centres públics, indústries i centres comercials que continguen amiant. “No obstant això, la conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient del govern valencià no va facilitar la llista de centres fins que una sentència del Tribunal Superior de Justícia d’Espanya els va obligar i, a més, el document que finalment va presentar estava incomplet, fet que evidencia una manca total de seriositat davant d’un tema especialment important i que exigeix mesures d’urgència”, ha denunciat Sebastià.

Per això l’eurodiputat de Compromís ha instat la Comissió a explicar les mesures concretes que pensa prendre la CE perquè el govern valencià complisca amb la seua obligació d’elaborar llistats precisos i que explique com es garantirà la correcta aplicació de la directiva.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *