Sebastià denuncia a Europa “l’estafa consentida” del projecte Castor

L’eurodiputat de Compromís-Primavera Europea, Jordi Sebastià, ha preguntat a la Comissió Europea per l’augment de 500 a 1.500 milions d’euros del paralitzat Projecte Castor d’emmagatzematge de gas a les costes de Vinaròs.

Segons Sebastià, “hi ha un possible incompliment de la directiva 2009/73/CE, que recomana que l’obligació de la supervisió de l’equilibri entre l’oferta i la demanda pot ser delegada pels estats a les autoritats reguladores; en el cas de l’estat espanyol, a la Comissió Nacional dels Mercats i Competència (CNMC)”.

També l’eurodiputat de Compromís-Primavera Europea ha declarat que “la Comissió va anunciar que seguiria el compliment a Espanya de les disposicions contingudes en les directives del tercer paquet del mercat interior de l’energia, especialment d’aquelles relatives a l’adequació de l’oferta, i examinarà les mesures adoptades o previstes per Espanya per garantir el seu compliment; per tant, volem saber a quines conclusions es va arribar amb aquest seguiment”.

Per finalitzar, Jordi Sebastià ha incidit que “la ruïna que ha suposat aquest magatzem de gas i l’atac mediambiental sense precedents ens costarà un bon grapat de euros als ciutadans de l’Estat, diners que aniran directament a una empresa privada. Però, si a més els sobrecostos també els hem d’assumir entre tots, molt probablement davant d’un cas, sense precedents, d’una estafa consentida pel Govern i d’una vulneració en tota regla de les normatives comunitàries”.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *