Jordi Sebastià, es congratula pel màxim reconeixement DOP. de la Granada Mollar i es compromet a seguir lluitant per les ajudes europees a aquesta varietat

L’Eurodiputat de Compromís, Jordi Sebastià, vol felicitar a tots els agricultors i productors de Granada Mollar en l’horta del sud de alicante ja que la Comissió Europea ha decidisc atorgar el màxim reconeixement al producte estavella del Camp d’Elx i ja està inclòs en la llista de productes europeus amb Denominació d’Origen (DOP). Així mateix es compromet a seguir lluitant perquè els productors puguen rebre les ajudes europees després del vet rus als productes espanyols.

Per a Sebastià, es tracta d’una gran notícia que “servirà per a situar aquest producte on es mereix i dotar-ho de més valor de cara al mercat. D’altra banda, des de Compromís ens sembla vergonyós que els productors de la magrana Mollar no hagen estat inclosos entre els receptors de les ajudes europees després del vet rus. Per la meua part seguiré insistint a la comissió perquè açò canvie”, va explicar.

Eixe tràmit, que es va plasmar ahir en el Diari Oficial de la Unió Europea, confirma que des d’aquest mateix instant se certifiquen que les magranes d’aquesta zona són diferents a totes les altres. Aquesta varietat de Granada es caracteritza per la seua llavor blanca comestible, el seu color extern que varia del roig al groc en cada cara de l’escorça i pel seu especial dulzor.

“És una molt bona notícia per als nostres agricultors i productors de magrana així com per als municipis emparats per la DOP que es troben en les comarques de la Vega Baixa, Baix Vinalopó i L’Alacantí, que tenen dedicades a magraners d’aquesta varietat unes 3.000 hectàrees de terreny., avui estan de celebració perquè el seu millor producte compta amb el reconeixement internacional. Aquesta D.O. a més suposa un recolzament a l’horta del sud de alicante com a espai d’enorme potencial agrícola de qualitat”, ha conclòs.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *