Jordi Sebastià defensa les peticions de l’Associació Valenciana d’Agricultors en el Parlament Europeu

L’Eurodiputat de Compromís – Primavera Europea, Jordi Sebastià va a intervenir aquesta vesprada en la comissió de peticions del Parlament europeu on defensarà les tres peticions que li ha fet arribar l’Associació Valenciana d’Agricultors. Una sèrie de sol·licituds que tenen com a denominador comú la defensa de l’agricultor local que es troba en clar desavantatge davant la permissivitat de la Unió Europea amb tercers que exporten els seus productes als països membres.

La primera de les peticions està relacionada amb la normativa de la retirada de les substàncies fitosanitàries actives. Jordi Sebastià defensa en aquest cas que nosaltres en el sud d’Europa, “sempre hem defensat una agricultura neta i cal reconèixer que la retirada ha deixat als agricultors sense alternativa, ja que estan utilitzant procediments que haurien de ser excepcionals de forma habitual, per la qual cosa el reglament deu adequar-se en tot cas”.

En segon lloc, es va a instar a la protecció per part de la Unió Europea a l’entrada de plagues i malalties vegetals provientes de països tercers, ja que les fronteres europees són molt permeables en aquests casos. “Un gran exemple és la xylella fastidiosa – explica Sebastià – un bacteri que està destruint milers de oliveres en el sud d’Itàlia i que va entrar a la Unió mitjançant una planta ornamental”.

Pel que fa a la defensa davant la introducció de plagues, Jordi Sebastià ha participat activament en l’elaboració d’un nou reglament sobre aquest tema. El nou articulat s’espera que estiga llest per a ser aplicat com més prompte millor.

En últim lloc, Jordi Sebastià vol defensar la competitivitat dels agricultors valencians que se senten en un clar desavantatge davant la permissivitat de la Unió Europea en els controls als productes de països tercers. En aquest cas en concret la denuncia/petició ve a col·lació dels productes vegetals que no han sigut tractats d’acord amb els principis de la UE.

“Els nostres agricultors es troben davant un clar cas de competència deslleial”, explica Sebastià. “Els nostres productes sempre són més cars perquè compleixen amb els controls que la Unió Europea exigeix als països membres i és indignant que no s’exigisca el mateix als tercers”, conclou l’Eurodiputat de Compromís – Primavera Europea.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *