El Parlament Europeu vota sí a uns cotxes més contaminants

La proposta de la Comissió de Medi ambient de vetar el pla de la Comissió Europea per a elevar temporalment els límits d’emissions de diòxid de nitrogen en vehicles diésel ha sigut rebutjada per la Càmera per un grapat de vots. De fet, ha sigut l’abstenció dels socialistes espanyols, entre uns altres, la que ha impedit que aquesta important decisió que influïa en la salut dels ciutadans tire endavant.

En aquest sentit, l’Eurodiputat de Compromís – Primavera Europea, Jordi Sebastià ha assegurat que el Parlament Europeu “ha oblidat la seua responsabilitat de protegir la salut dels ciutadans de la UE. Una decisió, la presa hui, que avala als fabricants d’automòbils que no han fet cap esforç per a respectar els límits legals de contaminants els darrers anys”, explica.

D’altra banda, Sebastià s’ha compromès ha seguir recaptant suports entre les principals ciutats en el nostre país, com ja ha fet amb València i el seu alcalde Joan Ribó. “Ha de ser una mesura de consciència per als europarlamentaris espanyols. Una forma perquè aquests comproven que en les seues ciutats tracten de defensar la salut dels seus ciutadans per damunt de les pressions del lobby automobilístic”, argumenta Sebastià.

L’executiu de la UE s’ha compromès a incloure una clàusula de revisió i presentara un projecte legislatiu a llarg termini per a transformar el mecanisme comunitari d’autorització de cotxes, en resposta a la pressió del Parlament després de l’escàndol de Volkswagen. La justificació esgrimida per a augmentar els nivells d’emissions es justifica per la necessitat de tenir en compte la incertesa tècnica associada a l’ús dels nous dispositius portàtils per al mesurament, segons han exposat.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *