València s’incorpora a la plataforma de grans ciutats que demanen a la UE que no permeta que s’augmente el nivell de contaminació en els cotxes

L’alcalde de València, Joan Ribó, s’ha afegit en la plataforma d’alcaldes i alcaldesses de les principals ciutats d’Europa com Madrid, París, Milà o Copenhaguen, que demanen als europarlamentaris el seu suport perquè es vote en contra la proposta d’augmentar el nivell de contaminació dels motors dièsel. Una messura que ja va ser votada en contra per la comissió d’energia, però que encara així, per la pressió d’alguns estats, entre els quals es troba Espanya, i de les constructores de vehicles es va a portar a votació en el dia de hui.

Aquesta campanya, promoguda pel Grup Verds – ALE, en el qual es troba com a promotor l’eurodiputat de Compromís – Primavera Europea, Jordi Sebastià, ha fet arribar una carta signada pels alcaldes i alcaldesses als europarlamentaris. En la missiva expliquen els efectes negatius que tindria pujar el límit de contaminació d’aquests motors dièsel per a la població en els grans nuclis urbans, significant un “atemptat contra la salut pública i causant malalties i morts”.

En concret, amb la permissivitat a l’alça es produiria un augment de diòxid de nitrogen en la atmosfera el que afectaria als pulmons generant-se un major nombre de casos de persones afectades per asma i malalties respiratòries en les ciutats. Un, per tant, greu problema de salut pública que es pot evitar.

En la carta els alcaldes expliquen que “la pol·lució de l’aire és una amenaça per a la nostra salut, destrueix el medi ambient i amenaça a les generacions futures”. Unes conseqüències que es veuen cada dia en les grans ciutats i que, després de la Cimera del Clima de París (COP21) “hem pres el compromís de reduir els nivells de contaminació. Per a açò, necessitem normes ambicioses en la matèria. Sol·licitem als diputats europeus que rebutgen aquesta decisió i exigisquen una tornada a les normes en vigor”, conclouen.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *