Jordi Sebastià demana mesures en la Comissió Europea per la inseguretat dels camioners espanyols a França

L’Eurodiputat de Compromís – Primavera Europea, Jordi Sebastià, ha mostrat a seua intenció d’ajudar als camioners i agricultors espanyols que se senten atacats a França quan travessen les seues carreteres amb mercaderia. Així doncs, després dels incidents registrats en els últims dies en els quals un camioner de Lorca va tornar a ser atrapat en una emboscada en Arlés i va veure com la seua mercaderia, 18 tones, era llançada a l’asfalt i posteriorment cremada, el parlamentari ha mostrat la seua preocupació sobre aquest tema i presentat per registre urgent tres preguntes a la Comissió Europea per al seu estudi i, si escau, ràpida execució:

  1. Té la Comissió Europea Coneixement d’aquesta situació
  2. En cas afirmatiu, quines mesures pensa prendre sobre aquest tema?
  3. Què altres mesures pensa prendre la Comissió Europea per a fer assegurar el lliure tràfic de mercaderies entre els països membres?

“L’última bolcada de camions no és un cas aïllat”, recalca Jordi Sebastià. “Des de AVA – ASAJA ens transmeten la seua indignació pel que considerem un fet greu, que no és un altre que els camions amb el treball dels agricultors espanyols no puguen transitar amb seguretat a l’hora de repartir les seues mercaderies en altres països membres”, conclou.

Contínuament es bloquegen algunes de les principals autopistes franceses, provocant enormes embossos en els quals es queden atrapats centenars de camions i impedint així el normal desenvolupament dels enviaments de fruites i hortalisses procedents d’Espanya no només a França, sinó també a la resta de països membres.

Arxivat en: Premsa

Comentaris

  1. Retroenllaç: La Comissió Europea demanarà explicacions a França per la bolcada de camions després de la denúncia formulada per Compromís – Parlament Europeu - Compromís

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *