Compromís proposa una reforma per democratitzar i apropar el Comitè de les Regions als valencians i valencianes

La reforma del Comitè de les Regions a Europa per a convertir-lo en un vertader òrgan de representació territorial és un dels objectius de Compromís per a democratitzar el Parlament Europeu. Un treball que es va a realitzar conjuntament des de les Corts on la síndica adjunta Mónica Álvaro ha presentat una proposició instant al govern central a que eleve aquesta proposta a Europa.

El Comitè de les Regions ha de ser la institució on és troben representats els nivells de govern més propers a la ciutadania, conformant-se així com un instrument per apropar la UE a les persones dels Estats membres. No obstant, el poc grau de reconeixement per part de la ciutadania, així com la falta d’una representativitat democràtica del mateix conviden a un canvi de dalt a baix fins a convertir-ho en un vertader òrgan de representació territorial.

En aquesta línia Compromís proposa convertir el Comitè de les Regions en una cambra de representació territorial amb potestat normativa més enllà del seu paper d’òrgan consultiu. A més que els seus membres siguen escollits per sufragi universal, directe i secret, en circumscripcions subestatals que al cas de l’Estat espanyol coincidirien amb les Comunitats Autònomes.

“Mitjançant la reforma els valencians i valencianes podríem sentir-nos representats en el Comitè de Regions i aprofitar este ens totalment desconegut i infrautilitzat per conformar des d’ell polítiques europees amb calat valencià que realment interessen la ciutadania valenciana. Això solament es pot fer si democratitzem la cambra i permetem la participació activa en la seua elecció mitjançant eleccions”, ha declarat Mónica Álvaro, la diputada de Compromís.

Per la seua banda, Jordi Sebastià, recolzarà des de la seua posició d’Europarlamentari de Compromís aquesta reforma ja que “cal una representació real i directa dels pobles d’Europa. Aquest projecte europeu està basat en la diversitat i qui no entenga açò no comprèn Europa”. Aquesta proposta es trobava en el programa de Primavera Europea en les passades eleccions europees.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *