Jordi Sebastià exigeix a la Comissió Europea explicacions sobre els primers desallotjaments en Lesbos

Després de l’entrada en vigor este cap de setmana passat de l’acord de la vergonya entre la Unió Europea i Turquia per a expulsar massivament als refugiats que arriben a les illes gregues, i davant els primers desplaçaments forçosos dels campaments en Lesbos, Compromís – Primavera Europea ha preparat la seua resposta. Així, l’eurodiputat Jordi Sebastià, de forma conjunta amb els europarlamentaris Ernest Urtasun, Marina Albiol i Josep-Maria Terricabras, han presentat una pregunta parlamentària prioritària davant la Comissió Europea per a aclarir les condicions en les quals s’han produït els desallotjaments i trasllats a altres centres d’acolliment o detenció del país.

Els eurodiputats han demanat a la Comissió Europea que aclarisca el següent:

Han inclòs els desplaçaments forçosos un procés d’identificació personalitzada, necessitats individuals detallades i informació legal a les persones que han sigut desallotjades des de diumenge passat?

S’han engegat mesures especials de protecció per als menors no acompanyats i les dones afectades per els desplaçaments forçosos aplicats per la UE?

Campaments com el de Moria, i uns altres en les illes gregues, van a ser considerats ara com a centres tancats de detenció i, per tant, es va a seguir expulsant als voluntaris i impedint el treball de les ONGs que atenen als nouvinguts, realitzant-se expulsions directament des dels mateixos?

Segons Jordi Sebastià, l’aplicació d’aquest acord significa “el desplaçament forçat dels camps de refugiats de milers de persones desprotegides de tots els seus drets. Les persones refugiades no compten amb assistència legal ni informació, vulnerant així el dret humà d’asil. A més l’acord va a propiciar que s’òbriguen noves rutes per a arribar a Europa, més perilloses donant poder a les màfies en el mercadeig de persones. Esta no és l’Europa que volem, una Unió Europea en la qual els dirigents dels Estats Membres van en contra de l’opinió del Parlament Europeu i de Nacions Unides.”

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *