La Comissió Europea demanarà explicacions a França per la bolcada de camions després de la denúncia formulada per Compromís

La Comissió Europea demanarà explicacions al govern francés després dels últims successos esdevinguts en les carreteres gal·les, amb bolcades de camions plens de les collites dels agricultors espanyols. Així doncs, la denúncia que l’Eurodiputat de Compromís, Jordi Sebastià, presentava fa uns mesos, ha servit perquè els transportistes espanyols no se senten desprotegits davant els atacs per part de ciutadans d’altres països membres, com en aquest cas França.

Jordi Sebastià va formular aquesta denúncia després de l’atac a un camió que transportava verdura i cítrics el passat mes de febrer en Arlés (França) on un grup d’agricultors francesos van detenir el camió, van escampar el seu contingut —unes 18 tones— en la carretera i van amenaçar violentament al conductor. A més, es van bloquejar algunes de les principals autopistes franceses, provocant enormes embossos en els quals van quedar atrapats centenars de camions i impedint així el normal desenvolupament dels seus enviaments.

La resposta de la Comissió Europea a la denúncia de Compromís ha sigut ferma, comprometent-se a demanar a les autoritats franceses “les explicacions corresponents, ja que els fets esmentats provoquen una pertorbació greu de la lliure circulació de mercaderies, tenint les autoritats nacionals l’obligació de garantir aquesta”. Així mateix ha recordat que “en el cas de persistir la situació prendrà les mesures sancionatories pertinents”.

“No anem a consentir que es mire a un altre costat mentre les collites dels nostres agricultors són bolcades en les carreteres de països membres”, explica l’Eurodiputat Jordi Sebastià, qui s’ha mostrat “satisfet” per la resposta de la Comissió Europea, però al mateix temps “vigilant, perquè siga efectiva i no es repetisquen les amenaces a transportistes, així com les tàctiques poc ètiques realitzades en les carreteres franceses”.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *