Jordi Sebastià demana al vicepresident Timmermans que intercedisca per a facilitar el dret al vot dels espanyols residents en l’estranger

L’Eurodiputat de Compromís Primavera Europea, Jordi Sebastià, al costat d’altres europarlamentaris espanyols, ha remès una carta al vicepresident de la Comissió Europea, Frans Timmermans, amb l’objectiu que intercedisca davant la gran catàstrofe democràtica que van a viure més de 700.000 espanyols residents en l’estranger el pròxim 26 de juny, data de les eleccions generals a Espanya.

Des de Compromís – Primavera Europea ja es va preguntar el passat mes de desembre en la Comissió Europea per aquests problemes que pateixen centenars de milers d’expatriats a l’hora de poder accedir al seu dret al vot. La resposta va ser contundent comminant a “fomentar la participació dels ciutadans de la UE en la vida democràtica de la Unió” i instant als Estats membres “a permetre als seus nacionals que hagueren fet ús del dret a la lliure circulació que mantingueren el dret de vot en les eleccions nacionals, sempre que demostraren un interès constant en la vida política del seu país”.

No obstant açò, atenent al fet que aqueix dret va ser desatès i a la nostra oficina han arribat desenes de casos de ciutadanes i ciutadans que no van poder votar, des de Primavera Europea hem plantejat una carta formal al Vicepresident de la Comissió perquè siga conscient d’aquest tema i pose els mitjans per a evitar que es repetisca aquesta injustica democràtica.

“Considerem que aquests obstacles a la participació electoral de l’emigració, que persisteixen de cara a les eleccions del 26 de juny, freguen el frau electoral i danyen profundament la qualitat de les institucions democràtiques del nostre Estat, i per tant, de la Unió Europea. No podem permetre que en una Europa que es diu democràtica es repetisquen unes noves eleccions en les quals la voluntat de dos milions de ciutadans i ciutadanes siga segrestada”, conclou la carta remesa al vicepresident Timmermans.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *