Compromís presenta una pregunta d’urgència al PE després d’un nou atac als productors espanyols a França

Els productors espanyols seguixen patint atacs a França. L’últim cas ens deixa una imatge dantesca en els carrers de Marsella, que van veure com els camions cuba espanyols eren assaltats i abocaven més de 50.000 litres de vi per les avingudes gal·les. Des de Compromís – Primavera Europea, el nostre diputat, Jordi Sebastià, ha tornat a posar en coneixement de les autoritats de la Unió Europea aquest atac d’un país membre presentant una pregunta d’urgència a la Comissió Europea.

Fa tan sols uns mesos, la resposta de la Comissió a la pregunta de l’Europarlamentari de Compromis davant un acte similar era ferm, assegurant que es prendrien mesures sancionatories si es repetia la situació. Un nou fet que han hagut de viure els agricultors i transportistes espanyols a França.

“Estem vivint una situació preocupant”, explica Jordi Sebastia. “Aquesta nova escalada d’atacs als nostres productors atempta contra una de les línies de creació de la Unió Europea, el Mercat Únic, per la qual cosa no anem a estar parats fins que no es posen les mesures oportunes i sancionatories per a acabar amb açò”, prossegueix.

D’altra banda, Sebastià ha demanat el seu suport als eurodiputats de l’estat espanyol en la Comissió d’Agricultura per a fer front comú davant aquest tipus d’agressions. “Aquesta no és una política ni d’esquerres ni de dretes, es tracta de defensar a les persones, en aquest cas als nostres agricultors, per la qual cosa espere comptar amb el suport dels meus companys i companyes en la comissió d’agricultura per a combatre aquesta situació.”

Finalment, l’eurodiputat de Compromís també ha volgut posar en relleu perquè sorgeix aquesta situació. “Mentre no hi haja una igualtat social a Europa en tots els aspectes, el viscut fa uns dies a Marsella continuarà passant. Hem de posar mesures també ací si volem i creiem en un projecte europeu comú”, conclou.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *