Jordi Sebastià inaugura les jornades d’ecologia política a Cantàbria

Aquest divendres s’ha presentat la VIII Edició de la Universitat Verda organitzada per la Fundació EQUO i la Green European Foundation. Aquestes jornades, que han comptat amb la presentació de l’eurodiputat verd, Jordi Sebastià, són “una nova oportunitat per a intercanviar idees i debatre sobre ecologia política”.

Més de 250 persones passaran durant el cap de setmana per aquest espai de reflexió i d’intercanvi d’experiències en Torrelavega. A la inauguració de la Universitat Verda va assistir el president de Cantàbria Miguel Ángel Revilla qui ha destacat que “Hi ha una necessitat de canviar el comportament de l’economia i l’ús dels recurs perquè igual dins de 25 anys ja és vesprada”. “Fa anys el negoci de Cantàbria era un negoci de chubasqueros i paraigua; avui aqueix negoci ha tancat. Estem davant canvis vertiginosos que tots podem veure. Gràcies a aquest tipus d’iniciatives és possible que encara arribem a temps per a canviar les coses”.

L’eurodiputat de Primavera Europea, Jordi Sebastiá, ha emfatitzat que “El canvi de model no és una alternativa són l’única opció realista. I és preocupant com en les institucions internacionals com el G20 s’arribe a la conclusió que cal créixer més sense importar com i la deriva que està prenent Europa”.

En aquest sentit, Sebastiá ha declarat que “A Europa es parla molt d’economia circular; i no obstant açò la Comissió està paralitzant moltes de les iniciatives”. La paralització de la normativa de qualitat de l’aire o el retard de la implementació de l’estratègia 20/20, per a reduir la nostra dependència dels combustibles fòssils, els objectius dels quals estan lluny de complir-se.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *