Jordi Sebastià qualifica com “un nou atac als productors del Sud d’Europa” l’afebliment dels controls d’importació de cítrics

Durant la jornada de hui, la Comissió d’Agricultura del Parlament Europeu s’ha reunit per debatre les modificacions de la Directiva 29/2000 de sanitat vegetal. Les propostes de modificació són molt perjudicials per als cítrics valencians. Hi ha una modificació en concret que perjudica molt als productors de cítrics del Sud d’Europa i als valencians en particular, com és la relaxació dels controls d’importació establerts actualment de cítrics procedents de tercers països.

En paraules de Jordi Sebastià: “Sembla que la Unió Europea no ha aprés res de les crisis com les de la Xylella, i no fan cas de les recomanacions de les EFSA. El sector espanyol i valencià està molt frustrat per aquesta proposta i es troba impotent davant d’aquest nou atac als productors del Sud d’Europa. Des de Compromís- Primavera Europea, constatem, una vegada l’escàs interés que té la ministra d’agricultura, Isabel García Tejerina, per defendre els productors de cítrics espanyols, i els valencians en particular”.

Segons les associacions de productors, com, La Unió (com ve denunciant) Les Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya, COAG, ASAJA, UPA CGC i AILIMPO, si es relaxen els controls sanitaris, obrirem les portes a plagues devastadores com Black Spot.

Per últim, el portaveu europeu de Compromís, Jordi Sebastià, afirma que “aquest és un assumpte fonamental per nosaltres, no deixarem a soles als nostres llauradors i productors davant l’atac constant de les institucions europees, instigades pels productors del Nord, amb la connivència i la passivitat dels representants populars i socialistes espanyols al Parlament Europeu; com no potser d’un altra forma, votarem en contra d’aquesta modificació”     

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *