Compromís demana controls més estrictes de les importacions per a protegir els cítrics

Les mesures proposades per la Comissió Europea per a aturar l’entrada en la UE de noves plagues que afecten als cítrics “no són suficients per a protegir als productors de cítrics”, així ho ha anunciat el portaveu de Compromís en el Parlament Europeu, Jordi Sebastià.

Sebastià demana regles i controls més estrictes per a evitar la propagació de plagues com el Black spot dels cítrics. És fonamental comptar amb normes adequades per a evitar que es repetisca la història de la Xylella entre els productors de cítrics. Però sembla ser que la Comissió Europea no aprèn dels seus errors. No podem simplement asseure’ns a esperar, ni quedar-nos impassibles quan la Comissió no fa prou per a protegir-nos del Black Espot o el cancro dels cítrics”, va afirmar Jordi Sebastià.

Les normes proposades per la Comissió no redueixen prou el risc que entren en la UE plagues exòtiques, per la qual cosa cal aprobar mesures addicionals”, assenyala Jordi Sebastià. Plantegen exigir més controls, abans de l’empaquetat i a l’entrada en territori comunitari, tractaments en fred per a matar les larves i millores al traçat de les fruites importades.

La resolució adoptada el dijous per la Càmera proposa mesures basades en l’opinió científica de l’Autoritat europea de Seguretat Alimentària i l’Organització Europea i Mediterrània per a la Protecció de les Plantes. “Esperem que la Comissió Europea escolte les nostres demandes i rectifique, doncs hi ha molts productors i molts llocs de treball en joc”, conclou Sebastià.

El ple del Parlament va aprovar el text amb 463 vots a favor, 168 en contra i 3 abstencions

Arxivat en: Premsa

Comentaris

  1. Retroenllaç: Parlament Europeu - Compromís

  2. Retroenllaç: Compromís denúncia al Parlament l’actitud de la Comissió Europea respecte a les importacions de cítrics de Sudàfrica – Parlament Europeu - Compromís

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *