Compromís presenta el Documental: Ocupació al S.XXI: Les barreres a la pau entre Israel i Palestina

Compromís ha organitzat la primera projecció a Europa del Documental, ‘Ocupació en el S.XXI: Les barreres a la pau entre Israel i Palestina’, produït per Aliança Lliure Europea i que compta amb la participació del portaveu de Compromís en el Parlament Europeu, Jordi Sebastià. La primera passada del documental ha tingut lloc en la sala la Muralla del Col·legi Major Rector Peset de València.

El documental reflecteix l’actual situació d’apartheid en la qual actualment viuen els ciutadans palestins, sotmesos per la dominació dels colons israelís. Una narració que transcorre durant la visita de tres eurodiputats d’Aliança Lliure Europea, Ernest Maragall, Josep María Terricabras i Jordi Sebastià a les ciutats d’Hebron, Tel-Aviv i voltants.

“En el documental –que prompte estarà disponible per a la seua visualització online- s’exposa la situació de dominació que exerceixen els colons i la seua estratègia per a ocupar un territori que no els pertany. La societat europea no pot viure a esquena d’aquest conflicte amb el qual conviuen en la zona que, com es pot veure en el documental és una situació clara d’apartheid en ple segle XXI”, explica Jordi Sebastià

Després de la projecció del documental va tenir lloc una taula redona per a tractar aquesta situació, així com vies i camins per a posar solucions al conflicte. Ací, també es va tractar la figura de la Unió Europea en el conflicte, un actor fonamental però que no treballa en la mesura necessària. En aquest sentit, Sebastià va posar el dit en la nafra amb un exemple pràctic que es veu en el documental. Ací es visita una escola per a xiquets palestins pagada amb fons europeus que ha sigut ja destruïda pel govern israelià. Tot açò sense intervenció, en cap cas, de les autoritats europees, finançadores de la instal·lació.

Arxivat en: Blog

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *