Compromís exigeix una rectificació immediata de la ministra d’Agricultura després de les seues declaracions referents a l’acord amb el Marroc

Jordi Sebastià: “És immoral per als nostres productors que García Tejerina defense el Marroc en les seues polítiques al territori ocupat del Sahara Occidental”.

El portaveu de Compromís al Parlament Europeu, Jordi Sebastià, ha denunciat les darreres declaracions de la Ministra d’Agricultura de l’Estat espanyol, García Tejerina, en què defensa la política d’ocupació del Marroc al territori del Sàhara i exigeix una rectificació immediata. Unes declaracions que, a més d’anar en contra de la sentència del Tribunal Europeu de Justícia que declarava nul l’acord entre la UE i el Marroc perquè el Marroc està vénent productes del Sahara ocupat il·legalment, continuen mostrant una falta de sensibilitat amb els nostres productors que es troben en clara competència deslleial amb el Marroc.

En paraules de Sebastià, “és indignant que la ministra Tejerina viatge a Meknes, al Saló Internacional d’Agricultura del Marroc, a donar suport a un país que ha envaït els nostres mercats amb productes que enfonsen encara més els preus que cobren els nostres agricultors, utilitzant productes químics prohibits a Europa i amb un mà d’obra que cobra salaris de misèria. Es produeix així una competènca deslleial que la ministra hauria de denunciar en compte de defendre. La senyora Tejerina on ha de viatjar és a Brussel·les, a defendre els nostres agricultors, cada vegada més envellits i arruïnats, però per allà no apareix. És obvi que, després de l’acord amb Sudàfrica per permetre que exporten les seues taronges a Europa i després d’aquestes declaracions de suport al Marroc, els valencians tenim una ministra que no treballa per als nostres agricultors, que defensa uns altres interessos i ens ha deixat totalment abandonats”.

Compromís ha preparat una acció conjunta amb el seu grup al Congrés dels Diputats per a demanar la compareixença de García Tejerina per tal de donar explicacions per les seues declaracions.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *