Compromís repeteix en el barri de Molenbeek per a celebrar la III Festa Estellés de Brussel·les

En una multitud de poblacions del País Valencià se celebra en els mesos de setembre i octubre la Festa Estellés, un homenatge al poeta del poble que genera orgulls en els valencians i valencianes. Però aquests homenatges van més enllà. Des que un altre burjassoter, Jordi Sebastià, arribara al Parlament Europeu, la figura de l’escriptor valencià sona amb força a Europa amb la celebració de la Festa Estellés. Una celebració que arribarà enguany a la seua tercera edició i que tindrà lloc el 27 de setembre.

Així doncs, Compromís repeteix un homenatge al poeta que tindrà, com sempre, amb una àmplia representació institucional. A més, per a aquesta edició es comptarà amb l’aportació musical del cantautor Miquel Gil, que oferirà el seu espectacle en homenatge al poeta. També, es connectarà en directe amb la festa d’homenatge al poeta que organitza Acció Cultural del País Valencià, unint València al cor d’Europa gràcies al poeta.

Després del gran èxit de la II Festa Estellés a Brussel·les la tercera edició repetirà escenari. Tindrà lloc en el Centre Cívic De Vaartkapoen en el barri de Molenbeek de Brussel·les, un àrea que segueix sent estigmatitzada en qualificar-la com un niu de terroristes islàmics.

Per al representant de Compromís en el Parlament Europeu, enguany la Festa Estellés adquireix un nou matís després dels successos que estan esdevenint a el País Valencià. “Mentre el PP i els tribunals s’obstinen en fer-nos monolingües, nosaltres continuarem celebrant el multilingüisme i com cada any recitarem Estellés a Brussel·les en moltes llengües europees”.

De fet, després de l’actuació musical de Miquel Gil, es recitaran els principals versos del poeta en una gran representació de llengües comunitàries: basc, francès, neerlandès, castellà, italià i, per descomptat, en valencià.

Finalment, després dels actes d’homenatge al poeta es realitzarà un sopar de germanor entre els assistents, la qual serà servida per les persones del menjador social en el qual es realitzarà la Festa Estellés. Per a la participació en el sopar es requerirà una reserva.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *