Compromís porta a la Unió Europea els greus incidents de la manifestació del 9 d’octubre

El portaveu de Compromís en el Parlament Europeu, Jordi Sebastià, ha portat a la Comissió Europea, a través del nostre eurodiputat, Florent Marcellesi, els terribles fets succeïts en els carrers de València durant la celebració d’un dia que havia de ser de festa, el 9 d’octubre. La denúncia ve motivada per la falta de voluntat manifesta de la delegació de govern a garantir el dret de manifestació.

“El que es va viure ahir a València és una situació més que preocupant, la qual, des de Compromís, ens veiem obligats a transmetre als organismes europeus amb la finalitat de que prenguen cartes en l’assumpte. En algun moment el govern de l’Estat ha perdut el control i ens dirigeix a un abisme en el qual algú ha de donar una estirada d’orelles per a, almenys, reconduir la situació”, explica Jordi Sebastià.

D’aquesta forma Compromís ha portat a la Comissió Europea la falta de voluntat manifesta del govern espanyol, encapçalat, en aquest cas pel delegat de govern, Juan Carlos Moragues, per a garantir el dret de manifestació.

“A València vam assistir ahir a la involució en la protecció de drets fonamentals en la qual està sumit l’Estat Espanyol. Grups d’ultradreta van agredir a periodistes i fotoperiodistes en l’exercici de la seua tasca d’informar, van proferir insults i agressions físiques contra ciutadans, entonant consignes feixistes i amenaces de mort. Si el Govern d’Espanya no actua immediatament, la comissió ha de prendre messures”, conclou Sebastià.

D’igual manera, des de Compromís Europa, ens unim a la condemna dels fets i ens afegim a les diferents organitzacions que han demanat el cessament de Juan Carlos Moragues com a delegat de govern, qui “ha tingut la barra d’anunciar que ahir no va haver-hi cap altercat”.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *