Compromís porta al Parlament Europeu l’injust sistema de finançament autonòmic espanyol

Compromís ha portat aquest dijous al cor d’Europa “l’injust sistema de finançament autonòmic espanyol que perjudica clarament els interessos de valencianes i valencians”, així ho ha expressat Jordi Sebastià, portaveu de Compromís en el Parlament Europeu i promotor d’un acte que ha ficat damunt la taula l’actual situació del repartiment de les aportacions a les arques públiques en l’Estat espanyol.

L’acte ha comptat amb diversos representants de la coalició Primavera Europea amb la qual Compromís va obtenir representació en el Parlament Europeu, com la Chunta Aragonesista o Equo. L’eurodiputat alemany i membre de la comissió d’afers econòmics i monetaris, Sven Giegold ha aportat la visió europea i ha parlat de l’exemple federal alemany com a possible font per al canvi necessari a l’Estat espanyol.

Per la seua banda professor i de dret tributari de la Universitat Autònoma de Madrid César Martínez ha donat la visió tècnica sobre el model espanyol i les seues deficiències, mentre que la síndica de Compromís, Mònica Àlvaro ha exposat el cas valencià.

Jordi Sebastià: “Cal evitar la competència fiscal entre autonomies”

El portaveu de Compromís al Parlament Europeu, Jordi Sebastià ha sigut l’encarregat d’obrir el torn de participacions en la taula. “Compromís vol aportar solucions a un problema que és estructural, no es tracta de beneficiar els valencians sinó de proporcionar un model just per totes les comunitats autònomes que done capacitat d’autogestió i a la vegada assegure els drets fonamentals de la ciutadania”, ha explicat.

A més a més, Sebastià ha ficat damunt de la taula la fiscalitat a l’Estat. “Cal evitar la competència fiscal entre autonomies per assegurar un sistema fiscal just”.

Mònica Àlvaro: “Ens cobren interessos per tornar-nos els nostres diners”

La síndica de Compromís, Mònica Àlvaro ha reivindicat la tasca del Govern del Botànica assegurant que fins ara, “cap govern valencià havia reivindicat de forma clara un finançament just per a les valencianes i valencians”.

Per últim, Mònica Àlvaro ha parlat del Fons de liquiditat autonòmica del qual a assegurat que “el FLA és un instrument pervers que ens cobra interessos pels nostres propis diners”.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *