Compromís porta a Europa el gran exemple del Govern del Botànic en polítiques de Transparència

Compromís, juntament amb els seus socis en la coalició Primavera Europea, ha posat en el debat en el Parlament Europeu les polítiques de Transparència en els governs Europeus. En la conferencia ‘Transparència, un pilar fonamental per a la democrácia del segle XXI. Bones pràctiques i reptes’, ha posat damunt la taula les polítiques del govern valencià en aquesta matèria, així com diferents punts de vista d’organismes i ONGs que comparteixen la importància d’aquesta qüestió de cara a democratitzar les institucions públiques.

La conferència, que ha estat moderada pel portaveu de Compromís en el Parlament Europeu, Jordi Sebastià, ha tingut també amb les ponències de Manuel Alcaraz, conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació en la Generalitat Valenciana, Jeremy Bentley, responsable de la Unitat de Transparència en el Parlament Europeu, Helen Darbishire, fundadora de l’organització Access Info, Daniel Freund, responsable de Transparència Internacional i Clotilde Cuellar, regidora de EQUO en l’Ajuntament d’Arganda.

Obrint el debat, Jordi Sebastià ha volgut posar el valor el treball que des del Govern del Botànic s’està realitzant en matèria de Transparència, “no hi ha democrácia sense transparència i és per açò que els governs europeus deuen prendre nota del treball que s’està realitzant a València en aquesta matèria”. D’altra banda, Sebastià ha volgut posar un exemple de falta de transparència en les institucions que perjudica a la ciutadania, sobretot quan es refereixen a Europa, “els Estats tendeixen a culpabilizar a Europa del que no els agrada, quan en moltes ocasions són els seus propis governs els qui ho han triat”.

El conseller Alcaraz ha volgut posar el focus en la situació de descrèdit de les institucions que es va trobar l’actual govern valencià quan va arribar al poder. En aquest sentit, ha afirmat que “el nostre primer objectiu en arribar al govern va ser el de restaurar la confiança de la ciutadania després d’anys de corrupció. Era un escenari molt complicat, la fúria era excessiva”.

Finalment, Alcaraz ha volgut posar en valor la importància de la transparència per al bon govern, ja que aquesta, en les seues paraules no és només una eina per a moments en els quals cal destapar casos de corrupció, es tracta d’alguna cosa bàsic en democràcia i per tant “ha d’existir encara que no hi haja corrupció”.

En el debat posterior a la conferència han participat també la secretària General de la Unió de Periodistes, Cristina Chirivella i el representant de l’Internet Freedom Festival, Javier Cavanilles, els qui també han valorat la importància de les polítiques de transparència en els mitjans com un pilar fonamental de les nostres institucions.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *