Compromís defensa a Brussel·les el sector productiu valencià davant les visibles greus conseqüències de l’acord amb Sud-àfrica

Els pronòstics s’estan complint i en aquest cas, desgraciadament ja eren pèssims, però hem hagut de viure’ls per a demostrar que l’acord amb Sud-àfrica pot matar al sector productiu citrícola valencià. Un dels vehicles de l’economia valenciana i garant de la gestió del territori està patint de ple les conseqüències d’un nefast acord que està dessagnant els preus i obligant a abandonar camps als seus propietaris.

“El sector citrícola valencià ja està patint les primeres conseqüències del nefast acord amb Sud-àfrica, alguna cosa que és només el principi del que pot ser la fi de molts dels nostres camps”, afirma el portaveu de Compromís en el Parlament Europeu, Jordi Sebastià. “Aquesta visió apocalíptica podria variar si des del govern socialista abandonen l’ambigüitat en la qual es van moure quan es va produir aquesta votació a Europa i passen a l’acció sol·licitant les mesures de salvaguarda per a evitar la mort d’un dels sectors més recognoscibles de l’economia i gestió del territori valencià”, conclou Sebastià.

En aquesta línia des de Compromís en el Parlament Europeu han elevat una sèrie de preguntes a la Comissió Europea amb l’objectiu de visibilizar la situació d’abandonament del camp valencià i alertar de les conseqüències que està vivint, una situació que des de Compromís es porta fent des que va començar aquest procés.

-És conscient la Comissió de la situació d’extrema gravetat que pateixen els productors citrícolas europeus?

– Considera que es donen les circumstàncies per a aplicar les mesures de salvaguarda previstes en l’article 34, apartat 2 de l’acord?

-En cas contrari, per què?

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *