• El representant de Compromís s’ha reunit a Brussel·les amb el Sindicat Internacional de Llogaters.
  • També ha mantingut reunions de coordinació al grup parlamentari de l’Aliança Lliure Europea i els primers contactes amb els Verds europeus.

20/06/24

La previsió de publicació al BOE dels nous eurodiputats i eurodiputades està prevista per a abans del 29 de juny i serà aleshores quan Vicent Marzà deixarà el seu escó a Les Corts Valencianes i agafarà l’acta d’eurodiputat. Així mateix la primera sessió plenària del Parlament Europeu tindrà lloc el proper 16 de juliol a Estrasburg.

Abans que es produisca el relleu efectiu, el representant de Compromís, Vicent Marzà, ha estat a Brussel·les per iniciar els primers contactes i rondes de reunions prèvies per al que serà les seues noves línies de treball com a eurodiputat. 

Ha mantingut les primeres reunions de coordinació amb el grup parlamentari de l’Aliança Lliure Europea, així com els primers contactes amb els Verds europeus. També ha assistit a una trobada amb el Sindicat Internacional de Llogaters i Llogateres, als quals ha traslladat la seua disposició a defensar una política d’habitatge europea justa, social i assequible.

L’habitatge com a dret bàsic

Marzà ha explicat que “l’accés a l’habitatge ha de ser un dels drets a desenvolupar dins del pilar social europeu. Europa no pot seguir mirant cap a un altre costat mentre grans fons d’inversió, sovint amb capitals estrangers, especulen amb les nostres cases i expulsen el veïnat dels nostres barris”.

“És absurd que la Unió Europea seguisca tractant l’habitatge com una mercaderia. Tindre una casa digna no pot ser mai un bé de mercat amb què fer negoci. Cal establir límits a l’especulació immobiliària i volem treballar per a blindar el dret efectiu a l’habitatge digne”, ha afegit Marzà.

En este sentit, la representant del sindicat internacional de llogaters, Barbara Steenbergen ha afegit que “el primer pas és que la UE cree un registre de transparència i obligue els estats membres a comunicar la informació disponible sobre els grans tenedors. Necessitem conéixer qui té eixes cases i què fa amb elles”.

Steenbergen ha reclamat també una finestra única perquè ajuntaments i governs locals puguen accedir a les ajudes europees d’habitatge, alhora que ha lloat les polítiques d’habitatge del govern del Botànic.