Sebastià pregunta per la tala d’arbres centenaris a la Jana

L’Eurodiputat de Compromís-Primavera Europea, Jordi Sebastià, ha preguntat per escrit a la Comissió Europea per la poda per part de l’empresa de manteniment de la línia elèctrica del municipi de la Jana d’un dels arbres centenaris que hi ha en el paratge conegut com l’Engolidor. Aquest fet vulnera la llei valenciana 4/2006 de patrimoni arbori.

Per l’eurodiputat de la coalició Primavera Europea, “aquest fet és més significatiu del que sembla, ja que la normativa europea en matèria mediambiental, és molt clara, instant als estats a protegir estrictament les espècies animals i vegetals amenaçades, com és el cas”.

“La manca de cultura en temes de medi ambient és alarmant per part de les diferents administracions, veient reflectida en una nul·la sensibilitat per protegir el nostre patrimoni paisatgístic, en no donar directrius clares i concretes del tractament i protecció que han de tenir, per exemple, aquests arbres centenaris”, ha afegit Sebastià.

Ha finalitzat l’eurodiputat de Compromís, recordant, “demanem, a més, que la Comissió inste el Govern de l’Estat a protegir els roures centenaris i que es faça una normativa per evitar que les línies de mitjana i alta tensió passen per espais i paratges protegits”.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *