Compromís exigeix a la Comissió que investigue els vincles entre Cañete i les empreses de Panamà

Les filtracions del Consorci Internacional de Periodistes d’Investigació van revelar que Micaela Domecq Solís-Beaumont, esposa del Comissari d’Acció pel Clima i Energia, Miguel Arias Cañete, era apoderada de Rinconada Investments Group una empresa opaca radicada a Panamà.

És per açò que l’Eurodiputat de Compromis – Primavera Europea, Jordi Sebastià juntament amb els membres del grup Verds/ALE Josep-Maria Terricabras, Ernest Maragall, Florent Marcellesi i Ernest Urtasun, han demanat a la Comissió Europea que investigue els vincles entre Cañete, el seu entorn familiar i empreses offshore l’única finalitat de les quals és l’evasió fiscal. A més, també s’ha demanat que el Comissari comparega en la comissió especial TAXE. Respecte a les revelacions i la resposta de la Comissió Europea, els membres del Grup Verds/ALE han afirmat:

“La resposta donada ahir per la Comissió és inacceptable. No es pot donar carpetada a una revelació d’aquesta naturalesa sense analitzar a fons les possibles vulneracions del Codi de Conducta que inclouen explícitament l’obligació d’incloure en la Declaració d’Interessos les activitats de les o els cònjuges dels Comissaris.

En aquest cas plou sobre mullat, una vegada més demostra que Cañete té activitats privades incompatibles amb la labor d’un Comissari i, especialment, un comissari de Clima i Energia. Els seus vincles privats amb la indústria de l’energia són absolutament incompatibles amb el lloc de comissari europeu al servei de l’interès general i ara a més sabem que pot estar directament relacionat amb pràctiques d’evasió fiscal, que en teoria és una de les prioritats de la pròpia Comissió.

Per açò a més de demanar a la Comissió que investigue a fons aquest tema, a més també exigirem que comparega davant el Comitè Especial TAXE del Parlament que està investigant les pràctiques d’evasió fiscal a donar explicacions d’aquest nou escàndol. També demanarem a la Comissió mesures perquè es reduïsca la discrecionalitat de la qual gaudeixen els comissaris per a considerar què activitats privades incorren en conflicte d’interessos i quines activitats no ho són.”

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *