Compromís organitza en el barri de Molenbeek a Brussel·les la Festa Estellés

En una multitud de poblacions del País Valencià se celebra aquests dies la Festa Estellés, un homenatge al poeta del poble que genera orgull en els valencians i valencianes. Però aquests homenatges van més enllà. Des que un altre burjassoter, l’eurodiputat de Compromís Jordi Sebastià, arribara al Parlament Europeu, la figura de l’escriptor valencià sona amb força a Europa amb la celebració de la Festa Estellés. Una celebració que aquest dijous 8 de setembre tindrà la seua segona edició.

D’aquesta manera, Compromís organitza un homenatge al poeta que comptarà amb una àmplia representació institucional. A més dels representants polítics valencians a Brussel·les, han confirmat presència des del Govern valencià, català i de les Illes Balears.

Així doncs, la II Festa Estellés a Brussel·les tindrà lloc el dijous 8 de setembre en el Centre Cívic De Vaartkapoen en el barri de Molenbeek de Brussel·les, un àrea recentment estigmatitzada en qualificar-la com un niu de terroristes islàmics.

“Per a mi, que em considere ‘estellesista’, és un honor celebrar l’homenatge al poeta del poble a un barri tan simbòlic com l’és Molenbeek a Brussel·les”, explica Jordi Sebastià. “A més, la tria d’aquest lloc és una forma d’acabar amb l’estigma amb el qual els han assenyalat als seus habitants i amb el qual volem col·laborar a acabar en aquest acte”.

L’acte festiu comptarà amb el projecte artístic musical Sis Veus per al poeta. Es tracta d’un homenatge femení en les veus d’Eva Dénia, Lola Ledesma, M. Amparo Hurtado, Merxe Martínez, Patxi Ferrer i Maribel Crespo. Les paraules d’Estellés es convertiran en peces musicals dels més diversos estils, des del fandango, passant per les jotes valencianes o les havaneres. Un preciós homenatge al poeta d’aquestes artistes valencianes.

Després de l’actuació musical es recitaran els principals versos del poeta en una gran representació de llengües comunitàries: euskera, francès, neerlandès, castellà, italià i, per descomptat, en valencià.

Finalment, després dels actes d’homenatge al poeta, es realitzarà un sopar de germanor entre els assistents, la qual serà servit per les persones del menjador social en el qual es realitzarà la Festa Estellés.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *