Jordi Sebastià defiende la búsqueda de un nuevo modelo energético para Europa

El Eurodiputado de Compromís Equo, Jordi Sebastià ha tenido una intensa semana de trabajo en Las Palmas de Gran Canaria facilitando la información en el Cabildo y en el Ayuntamiento de la capital para beneficiarse de las ayudas para el cambio de modelo energético, conocidas como Plan Juncker. Sebastià se ha ofrecido a brindar toda su ayuda para que los canarios y canarias puedan aprovechar el gran potencial que tienen en su territorio, para desarrollar un modelo energético no contaminante.

Jordi Sebastià ha defendido en su visita a Las Palmas las políticas que desde Bruselas se están implementando desde las cuales se fomenta un modelo energético sostenible ecológicamente y también socialmente. En este caso el eurodiputado ha hecho referencia a la situación que se vivió recientemente en la isla con las prospecciones petrolíferas que estuvieron cerca de convertirse en un gran desastre ambiental, pero también económico y social, por lo que para Canarias significa el turismo.

En este sentido, el Eurodiputado de Compromís Equo se comprometió en su visita “a colaborar todo lo posible para que no vuelvan a convertir a las Islas Canarias en el conejillo de indias con las prospecciones petrolíferas”. Sebastià animó a las autoridades locales a presionar “al gobierno del Estado para que sus proyectos tengan subvenciones para las renovables. Estamos ante un modelo caduco, caro y dependiente que tenemos que cambiar”, concluyó.

Aprovechando su visita a Gran Canaria, Sebastià participó en el debate organizado por Equo Gran Canaria en el Club Victoria bajo el título ‘La soberanía energética insular: Utopía o Desafío’. La charla desbordó las expectativas de la organización teniendo que cambiar a una sala más grande debido a la gran afluencia, una señal inequívoca de la importancia de este tema para los canarios y canarias.

Por último, como uno de los motivos principales de la visita, Sebastià facilitó toda la información necesaria para la solicitud de las ayudas del Plan Juncker al desarrollo energético. Un impulso que servirá para comenzar un nuevo modelo sostenible en las islas colaborando a eliminar la alta tasa de pobreza energética actual.

L’Eurodiputat de Compromís Equo, Jordi Sebastià ha tingut una intensa setmana de treball a Las Palmas de Gran Canaria facilitant la informació en el Cabildo i en l’Ajuntament de la capital per a beneficiar-se de les ajudes per al canvi de model energètic, conegudes com a Pla Juncker. Sebastià s’ha oferit a brindar tota la seua ajuda perquè els canaris i canàries puguen aprofitar el gran potencial que tenen en el seu territori, per a desenvolupar un model energètic no contaminant.

Jordi Sebastià ha defensat en la seua visita a Las Palmas les polítiques que des de Brussel·les s’estan implementant des de les quals es fomenta un model energètic sostenible ecològicament i també socialment. En aquest cas l’eurodiputat ha fet referència a la situació que es va viure recentment en l’illa amb les prospeccions petrolíferes que van estar prop de convertir-se en un gran desastre ambiental, però també econòmic i social, pel que per a Canàries significa el turisme.

En aquest sentit, l’Eurodiputat de Compromís Equo es va comprometre en la seua visita “a col·laborar tot el possible perquè no tornen a convertir a les Illes Canàries en el conillet d’índies amb les prospeccions petrolíferes”. Sebastià va animar a les autoritats locals a pressionar “al govern de l’Estat perquè els seus projectes tinguen subvencions per a les renovables. Estem davant un model caduc, car i dependent que hem de canviar”, va concloure.

Aprofitant la seua visita a Gran Canària, Sebastià va participar en el debat organitzat per Equo Gran Canària en el Club Victoria sota el títol ‘La sobirania energètica insular: Utopia o Desafiament’. La xarrada va desbordar les expectatives de l’organització havent de canviar a una sala més gran a causa de la gran afluència, un senyal inequívoc de la importància d’aquest tema per als canaris i canàries.

Finalment, com un dels motius principals de la visita, Sebastià va facilitar tota la informació necessària per a la sol·licitud de les ajudes del Pla Juncker al desenvolupament energètic. Un impuls que servirà per a començar un nou model sostenible en les illes col·laborant a eliminar l’alta taxa de pobresa energètica actual.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *