Compromís-Primavera Europea vota al Parlament Europeu a favor d’incloure els cítrics en les proteccions de sanitat vegetal

El representant de Compromís en el Parlament Europeu, Jordi Sebastià ha mostrat la seua satisfacció després de la inclusió dels cítrics en les proteccions de sanitat vegetal a les importacions. Una votació que s’ha aconseguit salvar amb una folgada mayoria de 32 vots a favor, 12 en contra i 0 abstencions, amb el vot a favor de l’eurodiputat de Compromís-Primavera Europea, Florent Marcellesi.

Es tracta d’una gran victòria per a protegir els nostres camps de les plagues que com la de la Xylella Fastidiosa, han obligat a arrancar milers de oliveres a Itàlia i de la qual recentment es descobria un brot a Mallorca. La Comissió Europea pretenia que els controls d’importacions amb els països tercers foren més lleugers i, per tant, hagueren excepcions, el que s’ha evitat amb aquesta votació.

“Aquestes excepcions haurien perjudicat molt els productors valencians. Cada any es detecten desenes de casos de Black Spot en taronges que vénen de Sudàfrica i Sudamèrica”, ha explicat Jordi Sebastià.

“Ara bé aquest cas no estem parlant de la competència deslleial que suposen acords tan nocius per al nostre camp com el signat, recentment, amb el Sud d’Àfrica. Ara es tracta de protegir als païssos socis de la Unió Europea de plagues com la Xylella Fastidiosa o la Taca Negra. La nostra prioritat absoluta és i serà sempre la Sanitat Vegetal”, explica Jordi Sebastià.

L’aprovació d’aquesta iniciativa compleix amb el que des de Compromís-Primavera Europea sempre s’ha mantingut, respectar el principi de precaució i reforçar la seguretat fitosanitària de les plantacions europees

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *