Compromís es solidaritza amb els afectats pel cas de Fórum Filatélic i Afinsa

Compromís, amb el seu portaveu al Parlament Europeu, Jordi Sebastià, ha acompanyat aquest divendres als representants de milers d’afectats per l’estafa piramidal de les empreses Fórum Filatélico i Afinsa, els quals han registrat una petició davant del Comitè de Peticions del Parlament Europeu, per a que “l’Estat es responsabilitze dels errors comesos per les seues institucions, retornant els estalvis a aquestes famílies i rescabalant-les dels danys i perjudicis que les institucions de l’Estat els han causat”, en paraules de Jesús Soto, un dels portaveus de les persones afectades.

Una roda de premsa multitudinària en Elx ha servit per donar el tret de sortida i presentar en societat aquesta iniciativa, què recordem pot exercir qualsevol ciutadà de la Unió Europea o resident en qualsevol dels seus Estats membres, individualment o en associació amb unes altres, sobre un assumpte que pertanga a algun dels àmbits d’activitat de la Unió Europea i que l’afecte directament, com és el cas.

Jesús Soto, portaveu dels afectats i afectades ha recordat als mitjans de comunicació i ciutadania presents, “nosaltres l’únic que demanem és justícia, ja que si aquestes empreses eren “Financeres”, com sosté l’Audiència Nacional (Sala penal), llavors, han errat totes les institucions de l’Estat durant més de 25 anys, doncs deien que eren NO financeres, distorsionant així el comportament econòmic dels consumidors”, continuant, “confiem en que el Parlament Europeu ens done la raó, ja que al no ser considerades empreses financeres, segons Audiència Nacional i Tribunal Suprem, les institucions de l’estat han contribuït a la ruina de més de 400.000 consumidors, al intervenir-les en contra de la llei, la qual cosa va dur a les empreses a la insolvència. El que fa, a aquesta institució de l’Estat, l’Administració de Justícia, responsable d’aquesta situació”.

Per la seua part, Jordi Sebastià, representant de Compromís en Europa ha volgut donar suport a la iniciativa, deixant clar, “nosaltres sempre estarem amb les persones, defensant els interessos de la gent més humil que ha perdut els estalvis de tota la vida per culpa d’uns desangelats als quals l’estat els ha anat deixant operar durant més de 25 anys sense control, per després intervenir-los sense que els consumidors tinguin cap opció de recuperar la inversió realitzada”, finalitzant, “no podem deixar als xicotets estalviadors sense cap compensació, quan l’Estat ha rescatat amb milers de milions, bancs, autopistes o projectes ruïnosos de constructores sense cap pudor, amb l’excusa de que aquestes empreses actuaven estafant als clients, ja que no existeixen els ciutadans i ciutadanes de primera o de segona”.

Arxivat en: Blog

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *