Compromís denunciarà al Parlament Europeu les relacions de la UE amb països que denigren la dona amb la mestra d’escacs Mariya Muzychuk

Compromís denunciarà aquest dimecres dia 7 de març, en la prèvia del dia de la dona, les relacions de la Unió Europea amb països, com Aràbia Saudita que denigren el paper de la dona en la societat. Per a visibilizar la seua denúncia, el portaveu de Compromís en el Parlament Europeu, Jordi Sebastià, ha convidat a dues mestres i campiones del món d’escacs com Mariya i Anna Muzychuk a la càmera perquè expliquen la seua recent renúncia a revalidar el títol en celebrar-se aquest a Aràbia Saudita, soci de la UE i país que no respecta els drets de la dona.

La jornada començarà amb una presentació a càrrec de Jordi Sebastià i l’Eurodiputat de Primavera Europea-Equo, Florent Marcellesi, que donarà lloc a la participació de la mestra d’escacs Mariya Muzychuk qui explicarà les traves que ha de superar la dona en un esport com el seu i com va ser aqueixa difícil situació d’haver de renunciar al somni de lluitar, al costat de la seua germana Anna pel títol de campiones del món a Aràbia Saudita.

A continuació, tindrà lloc la part més lúdica de la visita, en la qual, la mestra Muzychuk, realitzarà una partida simultània amb eurodiputades i eurodiputats, així com membres del Parlament Europeu.

“Des de Compromís volem convidar a jugar a la nostra partida amb Mariya a l’eurodiputat polonés Janusz Korwin-Mikke, qui, entre altres bajanades, va insinuar que la dona no podia guanyar mai als escacs a un home. Ara mateix està davant l’oportunitat de descobrir que el seu discurs masclista i ignorant és fals, només ha de moure peça”, explica Sebastià.

En l’apartat més formal, Sebastià ha afirmat que, mitjançant la visita de Mariya i Anna, des de Compromís pretenen visibilizar “una Unió Europea que no va de cara davant la discriminació de la dona. Mentre retarda incesablemente la normativa per a lluitar contra la violència contra les dones i acorda tractes amb països que maltracten a les dones, ens volen mostrar una UE que es preocupa per elles, quan el que ha de fer en realitat és ocupar-se”.

Per últim, Jordi Sebastià, s’unirà a la vaga mundial convocada per al 8 de març i donarà el seu sou d’aqueix dia a una organització feminista.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *